Kinderopvang Eskadee is blij met Nanny4All

 

Bij kinderopvang Eskadee zijn sinds deze zomer veel administratieve werkzaamheden een stuk eenvoudiger geworden. In juni nam de organisatie voor kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelgroepen in de gemeente Drimmelen, het softwarepakket Nanny4All in gebruik. Daphne Roël en haar collega’s van het centraal bureau van Eskadee in Made zijn in hun nopjes met het nieuwe softwarepakket. “Het zit allemaal heel logisch in elkaar, het werkt veel sneller en efficiënter en de kans op fouten is een stuk kleiner dan in het oude systeem.”

Bent u nieuwsgierig hoe interessant Nanny4All voor uw kinderopvang organisatie is? Vraag een gratis demo aan, bekijk wat de mogelijkheden met deze applicatie zijn en hoe deze passen binnen de wensen en behoefte van uw kinderopvang organisatie. Wij komen de applicatie en al zijn functionaliteiten toelichten en bespreken graag met u hoe Nanny4All een interessant kan zijn een efficiëntere bedrijfsvoering voor uw kinderopvangorganisatie.

Daphne werkt al ruim 13 jaar bij Eskadee. Eerst stond ze als pedagogisch medewerker voor de groep, maar sinds begin 2017 is ze binnen het centraal bureau verantwoordelijk voor de kindplanning. “Ik ben het eerste aanspreekpunt voor ouders die hun kind(eren) bij ons willen plaatsen. In overleg bepalen we waar en wanneer de kinderen geplaatst worden en om wat voor opvang het gaat. Als je weet dat wij binnen de gemeente Drimmelen 5 kinderdagverblijven, 8 BSO-locaties en 7 peuterspeelgroepen hebben, dan begrijp je wat daar aan planning en administratie allemaal bij komt kijken.”

Heel gebruiksvriendelijk

Tot dit voorjaar werkte men binnen kinderopvang Eskadee met verschillende softwarepakketten voor planning, personeelsadministratie, oudercommunicatie en facturatie. Daphne: “Voor de planning maakte ik gebruik van ‘’The Nanny”. Dat softwarepakket was ooit ontwikkeld door Marijn Kuijpers. Onze samenwerking met Marijn is destijds bij aanschaf van het pakket gestart. Intussen voldeed het zo belangrijke planningsprogramma niet meer aan de eisen van deze tijd. Wij werken dus eigenlijk al meer dan 15 jaar met Marijn samen en dat bevalt prima. Toen hij zijn nieuwe softwarepakket ‘Nanny4All’ bij ons introduceerde waren wij er dan ook snel van overtuigd dat dat het moest worden.” De enthousiaste medewerkster demonstreert tijdens haar uitleg hoe gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en compleet het nieuwe systeem is. “We hebben van Marijn een korte uitleg gehad en zijn er toen gewoon direct mee gaan werken. Dan leer je vanzelf hoe alles werkt. Je hoeft geen wizzkid te zijn om met Nanny4All te kunnen werken.”

Handige app

Naast het feit dat Nanny4All een compleet pakket is voor de kindplanning, personeelsplanning en facturatie, heeft het ook een compleet ouderportaal. “Bovendien kunnen zowel onze medewerkers als de ouders via afzonderlijke apps gebruikmaken van hele praktische functionaliteiten. Veel administratieve processen zijn nu aan elkaar gekoppeld en ook de communicatie met ouders en collega’s verloopt veel eenvoudiger. “Wij werken nog maar een paar maanden met Nanny4All maar ik zou dit systeem nu al bij iedereen binnen de kinderopvang aan willen bevelen”, stelt Daphne.

Meer tijd voor hoofdtaken

Je zou haast gaan blozen van de complimenten van een tevreden gebruiker, maar Marijn Kuijpers blijft er vrij nuchter onder. “Nanny4All is vooral ontwikkeld om sneller, efficiënter, goedkoper en met minder kans op fouten te werken. Het systeem wordt de komende tijd nog verder geoptimaliseerd. Een mooie bijkomstigheid is dat de mensen binnen de kinderopvang zich nu nog meer op hun hoofdtaken kunnen focussen, waarbij de aandacht en zorg voor het kind centraal staat.”