KDV De Ontdekking maakt slagen met Nanny4All

Dorothé van Dijk is in haar nopjes met Nanny4All. Sinds zij zo’n 16 jaar geleden samen met mede-eigenaar Marika van den Hurk Kinderdagverblijf De Ontdekking in Gemert opzette, werkte ze voor een gedeelte van de automatisering al samen met Marijn Kuijpers. “Jarenlang maakten wij gebruik van the Nanny. Toen Marijn Nanny4All bij ons introduceerde stapten wij bijna als vanzelfsprekend over op dit nieuwe automatiseringssysteem. Wij werken er nu bijna een jaar mee en hebben in die periode flinke slagen gemaakt”, stelt de directrice.

 

Met de opening van een vierde vestiging in het verschiet en zo’n 40 medewerkers is Kinderdagverblijf De Ontdekking uitgegroeid tot een flinke organisatie. Om alle administratieve en organisatorische processen meer te stroomlijnen en automatiseren viel het oog van de twee directeur-eigenaren eind 2017 op Nanny4All. “Marijn Kuijpers verzorgde voor ons een demonstratie van zijn nieuwe automatiseringssysteem en wij waren direct onder de indruk”, vertelt Dorothé. Met name het feit dat je overal direct in kunt loggen en dat er met meerdere mensen tegelijk in het systeem gewerkt kan worden spreekt haar aan. “Het is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Daarnaast wordt functioneel gemak en kostenefficiënt werken gekoppeld aan leuke extra mogelijkheden. Je wordt daardoor als vanzelf enthousiast om ermee te werken. Dat geldt voor de zes medewerkers op ons kantoor, maar ook voor de pedagogisch medewerkers op de diverse groepen.”

 

Juiste automatisering is ontdekkingstocht

Hoewel de implementatie volgens Dorothé vrij soepel is verlopen, moet er nog wel het een en ander gebeuren om het optimale rendement uit Nanny4All te halen. “Zo’n proces vraagt nu eenmaal tijd. Het ermee leren werken en volledig naar onze wensen en behoeften inrichten van de automatisering is iets van de lange adem. Wij hebben daarbij veel steun gekregen van Marijn, Eveline en Manon van Nanny4All. Het voelde alsof we samen met een ontdekkingstocht bezig waren.” Binnenkort worden de ouders van alle kinderen door Dorothé en haar collega’s uitgenodigd voor uitleg over de Nanny4All App. “Ook dat biedt weer veel extra mogelijkheden om onderling te communiceren. Ik ben al met al heel blij met deze mooie ontwikkelingen en zou best regelmatig met andere gebruikers van Nanny4All willen sparren over hun ervaringen. Mocht Marijn ooit besluiten om een ‘gebruikersgroep’ op te richten dan houd ik me zeker aanbevolen. Van kennis en ervaring delen wordt de hele kinderopvang immers beter. Ik draag daar graag een steentje aan bij”, aldus Dorothé van Dijk.