Kinderhoeve Escharen is in de zomer van 2019

Kinderhoeve Escharen is in de zomer van 2019, na bijna 18 jaar met een zelf ontworpen Access database te hebben gewerkt, over gestapt naar het Nanny4all-totaal pakket.

Door de jaren heen werd de eigen applicatie steeds groter en er stonden nog zo veel wensen open dat we ons ook eens op de reguliere kinderopvangsoftwaremarkt zijn gaan oriënteren. Omdat de Kinderhoeve een relatief kleine kinderopvangorganisatie is was ik bang dat dat een lastige opgave zou worden; we hadden door de jaren heen immers een eigen manier van werken ontwikkeld en die zou waarschijnlijk niet zo maar in een bestaand pakket te gieten zijn.

Op een gegeven moment zijn we op een kinderopvangevenement in contact gekomen met Marijn met wie ik veel van onze wensen heb besproken….

Kan de Nanny4all software dit, en dit en dit en dat…. Op alle vragen kwam steeds het zelfde antwoord: “Ja dat kan binnen de software van Nanny4all” Ondertussen was ik al helemaal enthousiast, want ook een groot deel van mijn ‘To Do’ lijstje zat al in het standaard pakket. In juli en augustus van 2019 hebben we de data uit ons oude systeem aangeleverd en in augustus heeft Eveline het pakket Kinderhoeve specifiek ingericht en medio augustus heeft ze het bij ons op locatie gedemonstreerd en zijn we met Nanny4all begonnen. We hebben de laatste maanden van 2019 nog ‘dubbel gedraaid’ en per 1 januari 2020 zij we volledig over gegaan. Ook de Nanny4allOuders-app wordt door steeds meer ouders gebruikt en op zijn waarde geschat. Via de Nanny4all medewerkers-app delen we, sinds 1-1-2020, de personeelsplanning met alle medewerkers. Ondertussen heb ik ook regelmatig wensen/ideeën naar het supportteam van Nanny4all, Marijn, Eveline, Manon en het ontwikkelteam gestuurd en zijn  er al veel uitbreidingen binnen het pakket gerealiseerd; een hele fijne gedachte dat ook ‘de kleintjes’ gehoord worden. Tijdens het gebruik van de applicatie komen nog steeds nieuwe ideeën/vragen naar voren en ook die zal ik met de support afdeling blijven delen; een goed softwarepakket is altijd in ontwikkeling en dat is voor alle gebruikers een fijn idee.