Nanny4All helpt Het Bonte Koetje dartelen in de wei

Kinderopvang Het Bonte Koetje is gevestigd in het groene hart van Montfoort (provincie Utrecht). Het kleinschalige kinderdagverblijf profileert en onderscheidt zich als ‘Agrarische kinderopvang’. De nadruk ligt op heerlijk buiten spelen, contact met de natuur en dieren en een huiselijke sfeer. Er is in deze opzet veel individuele aandacht voor de kinderen. Om deze kernkwaliteiten en kernwaarden goed te borgen maakt Het Bonte Koetje sinds begin 2018 gebruik van Nanny4All. “Met het automatiseringssysteem en de Nanny4All-app hebben wij grote stappen gezet op het gebied van efficiëntie en bedrijfszekerheid”, zegt administratief medewerkster Sabrina van Leur.

 

Hulp van collega’s

Toen Sabrina medio 2018 bij de kinderdagopvang van haar jeugdvriendin Jantine van Draanen kwam werken was Nanny4All amper een half jaar in gebruik. Gelukkig kreeg zij vanaf haar eerste werkdag prima hulp van haar collega’s Nathalie en Lynn. “Met Nathalie ging ik samen bij een ander kinderdagverblijf kijken hoe die met Nanny4All werkten. Vooral ook hoe het systeem op de diverse groepen werd toegepast. Het hoofdsysteem is immers anders dan de functionaliteiten op de groepen. Dat leverde nuttige informatie op die ik met medewerking van Lynn heb omgezet in een handleiding voor de collega’s op de groepen. Met vragen kan ik natuurlijk altijd terugvallen op eigenaresse Jantine en mijn collega’s. Inhoudelijk heb ik het werken met Nanny4All vooral samen met leverancier Marijn Kuijpers uit moeten vogelen. Dat verliep overigens prima hoor. Ik had al de nodige ervaring met diverse administratieprogramma’s en planningsystemen en Nanny4All zit heel logisch en gebruiksvriendelijk in elkaar. Ook als je geen computerfreak bent kun je er snel mee overweg.”

 

Medewerker en klant

Het leuke bij Sabrina is dat zij Nanny4All van twee kanten meemaakt. Enerzijds werkt zij er dagelijks mee om de administratie en planning op orde te houden en anderzijds ervaart zij ook als ‘klant’ van Kinderopvang Het Bonte Koetje de voordelen van het systeem en de app. “Ik heb twee dochters op het kinderdagverblijf zitten en krijg, zoals alle ouders, de facturen en relevante ouderinformatie vanuit het onlinesysteem of via de handige Nanny4All-app. Ik zit dus zowel aan de kant van de input als die van de output. Als professionele medewerker en kritische ouder kan ik het hele proces goed monitoren. Het is heel fijn dat ik deze ervaringen altijd prima kan delen met Marijn Kuijpers en zijn team. Je krijgt altijd snel feedback en zij denken proactief mee over verdere optimalisering en uitbreiding van de functionaliteiten van het systeem. Ik ben daar heel content mee.”

 

Nanny4All-app: echt een aanrader

De volgende stap voor Het Bonte Koetje is het betrekken van de ouders bij de Nanny4All-app. “Wij houden daarvoor een informatieavond en leggen uit wat je met die superhandige app allemaal kunt doen. Ook daarbij kunnen wij weer rekenen op de knowhow van Marijn Kuijpers van Nanny4All. Of je nu een hele grote kinderopvangorganisatie bent of (net als Het Bonte Koetje) een relatief klein kinderdagverblijf maakt voor hen geen verschil. Nanny4All neemt iedere klant serieus en geeft ze de aandacht die nodig is om optimaal profijt te hebben van hun pakket. Als je binnen de kinderopvang zoekende bent naar een alles-in-een oplossing, dan kan ik een gratis demo van Nanny4All van harte aanbevelen”, besluit Sabrina.